Spinns senaste kortföreställning Kryptisk sportgymnastik, i koreografi av Ida Görsch, hade smygpremiär redan i mitten av oktober. Vi är nu otroligt glada att få möjligheten att presentera ett utdrag ur den under årets upplaga av Expand som äger rum på Frölunda Kulturhus torsdag den 30 november.

Om Kryptisk Sportgymnastik
Håglös sportgymnastik. Ful sportgymnastik. Ansiktsgymnastik. Måste en verkligen känna sig skitpepp över färgglada band och synkroniserade rörelser? Vad händer egentligen om en helt enkelt bara gör vad en har lust med? Duetten Kryptisk sportgymnastik har hämtat inspiration från den klassiska skolgymnastiken som utfördes i grupp och i raka led. Men också från den moderna rytmiska gymnastiken med sin starka tävlingskultur där gymnasterna tämjs till perfektion och likriktning. Men hur hittar en glädje, lekfullhet och en plats för alla i sådana här traditioner?

Läs mer om Kryptisk sportgymnastik här!

Expand är öppet för publik mellan kl 09.30–12.30 och det är fri entré. Sista dag för anmälan är idag den 28 november, så skynda att anmäla dig!
Anmälan hittar du här.

Föreställningsbild för Kryptisk sportgymnastik. Foto: Mireille Leblanc

Om Expand
Målet med Expand 2017 är att stötta danskonstnärer i arbetet med att ta steget att skapa för barn och ungdomar. Under dagen finns ett antal coacher med stor kunskap inom dans för barn och unga på plats. De har stor erfarenhet från olika typer av dans, turnéverksamhet, dramaturgi och också spetskunskap till exempel inom områden som genus och tillgänglighet. Följande coacher deltar under Expand 2017: Ambra Succi, Anna Berg, Camilla Ekelöf och Lisa Linden. Även publiken bjuds in att delta som bollplank, ge feedback och dela med sig av egna erfarenheten av arbete med barns och ungdomars möte med dans.

Expand är ett samarbete mellan Kultur i Väst, Frölunda Kulturhus och Göteborgs Stads kulturförvaltning.

This site is registered on wpml.org as a development site.