Nästa vecka åker Veera Suvalo Grimberg från Spinn och Malin Enberg från Producentbyrån till London för att besöka Candoco Dance Company för det sista nätverksmötet inom ramarna för EU-projektet Moving Beyond Inclusion. Mötet i London handlar om att titta tillbaka på projektet som helhet och såklart att börja förbereda för att slutredovisa hela Moving Beyond Inclusion-projektet.

Bild från Uddevalla Choreographic Lab 2016. Foto: Patrik Gunnar Helin

Vi kan redan nu se att Moving Beyond Inclusion har lett till kortare kontaktvägar mellan oss i Spinn och andra europeiska scenkonstaktörer. Det nätverk som projektparterna utgör har blivit otroligt betydelsefullt, inte minst genom de olika nätverk som respektive part redan var en del av och som man inom projektet generöst har delat med sig av till de andra parterna.

Bild från Lab Sweden på Världskulturmuseet i Göteborg 2016. Foto: Patrik Gunnar Helin

De pågående diskussioner som har varit en betydande del av projektet har rört allt från konstnärliga val till frågor rörande turnémöjligheter och den problematik som man som integrerat danskompani ofta möter. Vi ser även att vi, trots att våra respektive organisationer är relativt olika, har snarlika problem. Det här gör att vi har kunnat fungera som resurser för varandra och vi är otroligt glada att vi har varit en del av det här mycket spännande och givande projektet!

Läs mer om Moving Beyond Inclusion här.

This site is registered on wpml.org as a development site.