Nästa vecka presenterar vi tillsammans med Göteborgs dans- och teaterfestival och Vara Konserthus online-samtalet So far, so good? – ett reflekterande samtal om personlig och strukturell förändring inom inkluderande scenkonst.

Vi i Danskompaniet Spinn har under åren arbetat outtröttligt med att förändra tanken om vem som får ta plats på scen. Med utgångspunkt i lärdomar från både tidigare och nuvarande nätverk vill de använda det här tillfället för att reflektera över de förändringar som har skett under de senaste åren. Vad har vi lärt oss av vårt arbete med integrerad dans? Har vi nått nya publikgrupper eller kommit till nya insikter, och hur relaterar den personliga resan till den större bilden?

Medverkar gör Emilia Wärff (SE) – dansare med Danskompaniet Spinn, Rani Nair (SE) – koreograf, Elin Svensson (SE) – Producent Dans på Regionteater Väst och Anna Consolati (IT) – VD för Oriente Occidente Dance Festival. Samtalet leds av Catharina Bergil – enhetschef, Scenkonst vid Högskolan för Scen och Musik i Göteborg.

Samtalet äger rum på Vara Konserthus, men kommer att livestreamas. Observera att samtalet hålls på engelska. Det är gratis att titta, men du behöver boka plats. När du har bokat får du en länk till seminariet skickad till din mail.

Klicka här för att boka!

Samtalet är en del av Spark-labbet som äger rum på Vara Konserthus den 20-24 augusti. Labbet leds av koreografen Rani Nair och den kanadensiska skådespelaren och filmskaparen Nadia Adame och utforskar tematik som rör minne, arv och berättande genom rörelse. Spark är ett internationellt projekt som samlar festivaler och kompanier från sju europeiska länder.

Samtalet presenteras i samarbete med Vara Konserthus och Spark. Spark finansieras av Pro Helvetia, Kulturrådet och Västra Götalandsregionen.

Bilden visar en grupp dansare i kraftig rörelseoskärpa. Till vänster syns en dansare i rullstol, och även i bakgrunden syns en dansare i rullstol. Foto: Patrik Gunnar Helin

This site is registered on wpml.org as a development site.