Vilken fantastisk vår det har varit för oss i Danskompaniet Spinn! Det har hänt så mycket roligt, och vi har träffat så många fina människor under de senaste månaderna. Vi är så otroligt glada och tacksamma för att vi får hålla på med det här och att det vi gör både drabbar och inspirerar andra!

Det är svårt att välja bland alla godsaker, men bland allt det där som vi har gjort under våren så sticker nog premiären av vår senaste föreställning Skirtpower ut mest. Att få vara en del av processen i Spinnstudion, se genomdraget inför publiken på Vara Konserthus och slutligen få vara med om premiären i Vitlycke var ren njutning. Ett stort tack till Carl Olof Berg för den fantastiska koreografin och till Lisen Rylander Löve för den magiska musiken. Och inte minst våra dansare Emilia Wärff, Izabell Makiela och Aristide Rontini och alla ni andra som har varit med under arbetet med Skirtpower!

Bild från föreställningen Skirtpower. Foto: Chrisander Brun

Under februari genomförde vi en fem dagar lång choreographic research i Spinnstudion med Isländska koreografen Lára Stefánsdóttir. Arbetet var en del av EU-projektet Moving Beyond Inclusion och medverkade gjorde Spinns dansare, dansare från SpinnUnga samt ett antal inbjudna gäster. Under våren genomfördes även det sista mötet inom projektet Moving Beyond Inclusion, som officiellt tar slut den 29 juni, i London.

Vi har även haft workshop med norska koreografen Torgunn Wold i Spinnstudion och vår konstnärliga ledare Veera Suvalo Grimberg åkte i februari till Archangelsk i Ryssland för att hålla workshops tillsammans med Share Music & Performing Arts. Under våren arbetade vi även med projektet Hislingan och vår mycket uppskattade workshop Virkhall.

Vi spelade duetten Kryptisk sportgymnastik under Salto! utbudsdag i Hässleholm och under den första upplagan av Folk och Kultur, som är ett nytt kulturpolitiskt konvent och en tribun för konst och kultur i hela Sverige. Duetten Doris&Lo spelades på både Dalheimers hus och Kulturhuset Kåken i Göteborg och även på Kultur 18 – Kulturdagen i Strängnäs kommun i maj.

Bild för föreställningen Doris&Lo. Foto: Mireille Leblanc

Mellan 2014-2018 drevs utbildningsprojektet SpinnVäxa/SpinnUnga tillsammans med Studieförbundet Bilda och med medel från Allmänna Arvsfonden. Från och med våren 2018 drivs arbetet vidare i föreningen Dansutbildningen Språng och samarbetet med Danskompaniet Spinn fortsätter i olika former.

This site is registered on wpml.org as a development site.