Dans och poesi blir vintermagi!

Vi är så glada över att få vara en del av Göteborgs stads satsning Jul till Kvarteret med vår föreställning Vinter SpinnOut.

När coronapandemin slog till tvingades Göteborgs Stads mötesplatser och träffpunkter för äldre att stänga. För att motverka ensamhet och isolering kom satsningen Kultur till Kvarteret till. Spelningar och uppträdanden startade i maj och höll på fram till sista augusti. Nu får succén en fortsättning i Jul till Kvarteret, en satsning som pågår vecka 49-51 i samarbete med Speldags, en verksamhet inom kulturförvaltningen. Jul till Kvarteret kommer liksom Kultur till Kvarteret att spela på innergårdar runt om i Göteborg där många äldre bor.

Vinter SpinnOut är en utomhusföreställning som under 20 minuter lyser upp och värmer oss. Medverkar från Danskompaniet Spinn gör dansarna Emilia Wärff, Felicia Sparrström, Hannah Karlsson och vår kompanivärd Tone Helly-Hansen. Föreställningen innehåller även inspelad musik av Anders Rimpi och nyskrivna texter av Ylva Andersson från SpinnUnga.

Föreställningarna med Vinter SpinnOut riktar sig i första hand till äldre på senior-, trygghets- och äldreboende. Men eftersom vi spelar utomhus är det öppet för alla att ta del av den. Och då självklart på Coronaanpassad distans till både varandra, de äldre och till oss.

Klicka här för att se datum, spelplatser och föreställningstider.

Välkomna!

Bilden är en illustration som föreställer fyra stycken olikfärgade julgranskulor, sammanlänkade av en vit tråd mot en mörkgrön bakgrund. Illustration: Emilia Wärff

This site is registered on wpml.org as a development site.