I september inledde vi ett samarbete med Författarcentrum Väst. Projektet Att skriva dansen och dansa skriften samlar författare från Sverige, Island, England och Norge och har ett övergripande HBTQL-tema med fokus på relationer mellan människor i alla åldrar, olika könstillhörigheter, med och utan funktionsvariationer.

Inom projektet ska vi undersöka textens koreografi och alla de infallsvinklar och idéer som uppstår när dansen möter det skrivna ordet. För vad händer med texten när den plötsligt ges fysisk form i en dansares kropp? Och vad händer i kroppen när orden som samlats där plötsligt måste ut?

Den 14:e oktober genomförde vi en work-in-progressföreställning i Hagakyrkan i Göteborg. Föreställningen var del av Göteborgs Internationella Orgelfestival 2019. Förutom dansarna Izabell Makiela, Felicia Sparrström och Annika Vestel medverkade organisten Benjamin Kjell, vår kompanivärd Tone Helly-Hansen och Veera Suvalo Grimberg, som båda läste texter från författarna i projektet. Föreställningen dokumenterades av Sanna Larén som även har redigerat filmen som ni kan se här!

This site is registered on wpml.org as a development site.