Under vecka 22 genomför vi de avslutande aktiviteterna inom projektet Att skriva dansen och dans skriften som vi inledde under 2019 tillsammans med Författarcentrum Väst.

Onsdag och torsdag den 27-28 maj kommer vi att presentera ”pop-up-föreställningar” med ambitionen att visa på utdrag ur den konstnärliga processen från det här projektet. Och när världen nu är upp och ned och vi inte kan dyka upp på offentliga platser med detta, så har vi lyckats få till ett fantastiskt samarbete med Konsthallen i Trollhättan som live-streamar föreställningen som en del av satsningen Kulturströmmar, onsdag den 27 maj kl 19.00-19.45. Vi har även fått till ett samarbete med Världskulturmuseet i Göteborg som kommer att live-streama föreställning torsdagen den 28 maj kl 15.00.

Veera Suvalo Grimberg är konstnärligt ansvarig för arbetet med projektet Att skriva dansen och dans skriften. En av de stora utmaningarna blir hur gruppen kan jobba utan kontakt sinsemellan, samt att författarnas medverkan sker via länk. Men alla i projektet är otroligt taggade på det här arbetet, och vi hoppas att ni vill följa oss under de här live-streamingarna!

Medverkar gör dansarna Felicia Sparrström, Izabell Makiela, Annika Vestel, Rannhvi Mebius Jormin samt Spinns konstnärliga ledare Veera Suvalo Grimberg och kompanivärden Tone Helly-Hansen som läser upp texter av författarna Elías Knörr (IS), Claire Carter (GB), Hans M Hirschi (SE), Hilding Sandgren (SE) och Sara Hallström (SE). Det blir även musik av tonsättaren Anders Rimpi.

Läs mer om streaming från Trollhättan Konsthall här!

Länken till streaming från Världskulturmuseet hittar ni här!

Bild för projektet Att skriva dansen och dansa skriften. Bilden föreställer de medverkande under repetitioner i Spinnstudion 2019.

This site is registered on wpml.org as a development site.