Svansen på Scenkonstdagar barn och unga i Västra Götaland

En dansare sitter emellan en grupp vita skärmar med spetsiga kanter som påminner berg. Vi ser dansarens från axelhöjd och uppåt med blicken riktad diagonalt ut mot mottagaren. Dansaren har en cerise kroppstrumpa på sig med en cerise väst över. På huvudet bär dansaren en mössa med fluffigt, spretigt hår i cerise. Till höger, strax bakom dansaren samt bakom den bakre skärmen ser vi två ben från vaderna till fötterna sticka upp. De bär också en cerise kroppsstrumpa samt cerisea strumpor. Bakgrunden är mörkblå. I förgrunden framför skärmarna ser vi en del av en stor, rosa fluffig cerise svans.
Nästa vecka, onsdag den 17 april, är det dags för Scenkonstdagar barn och unga i Västra Götaland. Danskompaniet Spinn medverkar med sin senaste produktion Svansen. Det vill ni inte missa!
 
Med en stor och fluffig rosa svans möter tre dansande vänner dig. De hejar på dig en efter en, och sen får du smyga fram och sätta dig ner. Men vad gömmer sig egentligen bakom det silvriga berget?
Med Svansen har koreografen Minna Krook skapat en dansföreställning som är både lekfull och eftertänksam. För scenografi och kostym står Karin Agélii. Svansen riktar sig till åldrarna 3-5 år. Mer information om Svansen hittar du här 
 
Scenkonstdagar barn och unga arrangeras av den regionala Kulturförvaltningen och är det evenemang då produktioner som är med i Kulturkatalogen Väst presenteras. Mer information om Scenkonstdagar barn och unga i Västra Götaland hittar du här
 
This site is registered on wpml.org as a development site.