Redan innan Coronapandemin slog till så hade vi börjat planera för en kommande duett tillsammans med Isländska koreografen Lára Stefánsdóttir. Men i och med det som skedda med inställda föreställningar, framflyttade projekt och att arbetet med kommande produktionen Moby Dick sköts fram till 2021, så hade vi plötsligt en massa tid. Och framförallt en massa vilja att göra någonting som gav lust och energi och pepp! Detta resulterade i Spinns nya föreställning Hannah Felicia som har premiär den 29:e oktober 2020!

”Du är välkommen. In i en nästan privat värld som vi delar tillsammans. Där kärleken mellan två människor berättar en historia om rivalitet, ömhet, gemenskap och sensualitet. Och om en osynlig gräns mellan att tycka om och att åtrå.”

Spinns nya duett Hannah Felicia handlar om systerskap och om relationen mellan två människor. Eller kanske är det egentligen bara två sidor av samma person vi ser? Som längtar efter att bli sedd, accepterad och älskad.

Bild för föreställningen Hannah Felicia. På bilden ser vi dansarna i en skog, iklädda rosaskimrande kostymer. Felicia sitter i rullstolen med armarna bakåt, böljande rött hår och blicken riktad uppåt höger. Bakom henne uppe på rullstolen sitter Hannah uppkrupen, också hon med blicken riktad uppåt höger. Foto: Anna Ósk Erlingsdóttir

Koreografen Lára Stefánsdóttir var under flera år konstnärlig ledare och koreograf för Iceland Dance Company och hon har även vunnit ett flertal priser för sina verk. Vi har varit nyfikna på att jobba med Lára ända sedan hon 2018 besökte Spinnstudion för att leda ett labb som en del av EU-projektet Moving Beyond Inclusion.

Hannah Felicia har växt fram under våren 2020 och i månadsskiftet juni/juli tillbringade vi två fantastiska veckor på Kungsbacka Teater i ett residens genom Rum för Dans. Musiken till föreställningen har skapats av isländska kompositören Högni Egilsson som bl.a. släppt musik på hyllade skivbolaget Erased Tapes och skapat musik till det interaktiva projektet Project XO för Sadler’s Wells i Storbritannien. Kostymen är skapad av Charlotte von Weissenberg, som även gjorde kostym till Miramos, för ljusdesign står Jonathan Fischhaber som också arbetar som turnétekniker för oss. I början av augusti togs föreställningsbilder av fotografen Anna Ósk Erlingsdóttir och makeup och hårstyling skapades av Hannah Lindoff. Och så har vi så klart de allra viktigaste – våra fantastiska och underbara dansare Hannah Karlsson och Felicia Sparrström. Som har gått in i den här föreställningen med allt de har. Vi är så glada att få ha er som en del av Spinn!

Läs mer om Hannah Felicia här!

This site is registered on wpml.org as a development site.