Under hösten inledde vi ett internt utvecklingsarbete för att ge Spinns dansare bättre verktyg att arbeta med sina kroppar. Till vår hjälp
har vi anlitat pedagogen Barbro Olsson som lär ut Alexanderteknik, där målet är att dansarna ska lära känna sin kropp bättre och hitta ett mer naturligt sätt att använda sin kropp. Men det handlar även om att arbeta med gruppdynamik och hur vi som kompani kan och vill fungera. Vi har därför anlitat coachen Helena Östblom Berg som arbetar med grupp- processer.

Arbetet fortsätter under våren 2020 tillsammans med ytterligare kompetenser i form av Stina Hedberg, fysioterapeut och koreograf som bl.a. arbetar som rörelse-coach och Katarina Eriksson, dansare som främst arbetar med kontaktimprovisation.

Erfarenheterna och lärdomarna från de här processerna bär vi med oss vidare in i kommande produktioner och detta bidrar otroligt mycket till hållbarheten hos våra dansare.

På bilden här nedanför ser ni Alexanderläraren Barbro Olsson under en lektion med dansaren Britta Kangas. Tillsammans arbetar de med sättet att gå för att belasta fötterna mindre.

Projektet möjliggörs med utvecklingsstöd av Göteborgs Stad.

Alexanderteknik med dansaren Britta Kangas och läraren Barbro Olsson. Foto: Veera Suvalo Grimberg

This site is registered on wpml.org as a development site.