Danskompaniet Spinn och Candoco Dance Company bjuder in till Lab Sweden – ett fem dagar långt konstnärligt labb för dansare med olika funktionsuppsättningar.

Under Lab Sweden den 23–27 augusti 2016 möts scenkonstnärer från olika länder på Världskulturmuseet i Göteborg under ledning av Renny O’Shea och Richard Gregory – konstnärlig ledare i det Manchesterbaserade scenkonstkompaniet Quarantine. Arbetet under labbet tar sin utgångspunkt i Quarantines metod som till stor del handlar om att, genom en grundlig empatisk researchprocess, låta deltagarens erfarenheter stå i centrum för arbetet. Det är en undersökande konstnärlig process och en bearbetning av omvärlden, både i det lilla och i det stora.

Bild på dansare i Candoco Dance Company. Foto: Pedro Machado 2016

Under veckan kan Världskulturmuseets besökare ta del av vad som händer i de olika grupperna som deltar i labbet. Det konstnärliga arbetet kommer att äga rum i hela museet i form av spontana repetitionsvisningar, kortare pop-up performances eller öppna samtal när du minst anar det. Lite vadsomhelst kan och kommer förhoppningsvis hända. Eftersom labbet till stor del handlar om att ta in omvärlden kommer grupperna dessutom också att vara synliga på olika platser på stan i området runt Världskulturmuseet. Lab Sweden genomförs i samarbete mellan Danskompaniet Spinn, Candoco Dance Company, Quarantine, Göteborgs dans- och teaterfestival, Världskulturmuseet och Kultur i Väst.

Var?
Världskulturmuseet
Södra Vägen 54
412 54 Göteborg

När?
23-26 augusti kl 12:00-16:00
27 augusti kl 12:00-16:00

Lab Sweden är en del av EU-projektet Moving Beyond Inclusion. Projektet är finansierat av EU-programmet Kreativa Europa. Spinns medverkan i projektet samfinansieras även av Kulturrådet och Västra Götalandsregionen Kulturnämnden.

Läs programmet för hela projektet Moving Beyond Inclusion här:

This site is registered on wpml.org as a development site.