Den 9-11 september var Spinn i Rovereto i norra Italien, ca en timme norr om Verona, för att medverka under festivalen Oriente Occidente Dance Festival. Vår medverkan var en del av EU-projektet Moving Beyond Inclusion, men vi var också på plats för att spela föreställningen Trio med Aloun Marchal, Emilia Wärff och Gilda Stillbäck.

Bild från byn Rovereto i Italien. Foto: Dag Rosenqvist

Under fredagen presenterade vår fantastiska dansare Emilia Wärff sin personliga resa in i dansen och arbetet med Spinn från starten 2010 och fram till idag. Malin Enberg från Producentbyrån presenterade hur den svenska strukturen för finansiering ser ut vad gäller samtida dans och även hur samarbetet mellan oss i Spinn och Producentbyrån ser ut. På lördagen presenterade Veera Spinn, hur tankarna gick kring idén om att starta ett integrerat danskompani och vägen fram till vad vi är idag. Med på plats var bl a även Abid Hussain från Arts Council England och Stine Nilsen från Candoco Dance Company i England. Bland publiken märktes även ett stort intresse och en stor vilja att diskutera frågor som rör den integrerade dansen, inte minst från Donatella Ferrante som arbetar på kulturdepartementet i Italien som generaldirektör för frågor inom dans och cirkus. Och slutligen på söndagen spelade vi Trio inför nästan fullsatt salong på Auditorium Melotti, antagligen den största scenen som vi någonsin spelat Trio på!

Bild från Veera Suvalo Grimbergs presentation av Spinn under ett symposium som var en del av festivalen Oriente Occidente i Rovereto, Italien. Bild: Dag Rosenqvist

Här kan du läsa mer om festivalen Oriente Occidente Dance Festival!

This site is registered on wpml.org as a development site.