Nu på måndag den 8 maj inleds produktionsperioden av vårt kommande dansverk Skirtpower i koreografi av den fantastiska och underbara Carl Olof Berg!

Första gången vi arbetade med Carl Olof var under EU-projektet Moving Beyond Inclusion i Uddevalla förra hösten. Redan där och då bestämde vi oss för att vi ville arbeta med Carl Olof för vår nästa produktion.

Carl Olof är en koreograf som arbetar med teman som maskulinitet och prestige. Han arbetar med rörelse, röst, ögonkontakt, sång och berättartradition som konstnärlig metod och tar ofta avstamp i genusteori, queeraktivism och feministisk teori. Han har en bakgrund som koreograf med estetiska och fysiska praktiker från dans, teater, popmusik, opera och samtida konst. Carl Olof Berg är en person som ständigt väcker frågor kring både norm och normalitet.

Skirtpower tar sin utgångspunkt i kjolen som maktplagg. Det handlar om hur kjolen koreograferar våra kroppar och identiteter. Om hur man kan koreografera kjolens rörelse tillbaka. Historiskt sett var kjolen ett plagg som utrycker maskulinitet och makt, från faraoner, kungar, religiösa ledare och rockikoner. Varför är den så tydligt kvinnligt kodad i vår kultur idag? Vilka är de förbjudna kropparna och rörelserna i kjol?

Bild på koreografen Carl Olof Berg

Medverkar i produktionen gör Spinns dansare Emilia Wärff och Soledad Howe, och vi har för den här produktionen även valt att plocka in italienske dansaren Aristide Rontini, som också var med under Moving Beyond Inclusion i Uddevalla hösten 2016. Ensemblen består även av den Göteborgsbaserade saxofonisten, musikern och tonsättaren Lisen Rylander Löve. Lisen var tidigare ena halvan av numera insomnade elektronikaduon Midaircondo och har turnerat med bl.a. Cirkus Cirkör och New Opera Co, spelat på internationellt erkända festivaler som Sónar och Molde Jazzfestival och spelat i länder som Marocko, Mexiko, USA och stora delar av Europa. Kostym och ljusdesign till Skirtpower skapas av Tove Berglund.

Bild på saxofonisten, musikern och tonsättaren Lisen Rylander Löve

Arbetet med Skirtpower påbörjas nu på måndag den 8 maj i Spinnstudion i Göteborg och fortsätter sedan på Vitlycke – Centre for Performing Arts i Tanumshede den 16-20 maj.

Under produktionsveckan i Spinnstudion den 9-12 och 15 maj, bjuder Carl Olof och Spinn även in till öppen morgonträning i studion mellan kl 09.00-10.00. Morgonträningen är öppen för alla, oavsett funktionsvariation, men observera att ni måste föranmäla er!

Anmälan görs till: veera@danskompanietspinn.se

This site is registered on wpml.org as a development site.