Spinn utforskar Virtual Reality-världen tillsammans med videokonstnären och regissören Gorki Glaser-Müller. Den första workshopen ägde rum den 21 januari på Virtual Arena, Lindholmen Science Center. Det här är en helt ny och mycket spännande upplevelse för oss på Spinn, och ett sätt att utforska nya dimensioner av vårt konstnärliga uttryck. Under workshopen låg fokus på de tekniska grunderna kring VR som medium. Arbetet kommer sedan att tas vidare för att se på hur vi kan integrera detta i skapandet av en föreställning.

Såhär beskriver Spinns gästdansare Britta Kangas workshopen: ”En intensiv nära konstupplevelse som öppnar upp en värld av nya möjligheter och sätt att närma sig scenkonst på, men som också behåller en känsla av intimitet på samma sätt som i mötet med en publik. I stunder läskigt, då upplevelsen var lika fysiskt påtaglig som när man ser något med egna ögon. En rumslig upplevelse som utmanade alla sinnen och ett spännande media! Jag som dansare känner mig supernyfiken på att få fortsätta utforska möjligheterna att skapa danskonst inom VR’s ramar och möjligheter.”

Projektet genomförs med stöd av Göteborgs Stad projektstöd Pronto.

Bilden visar sex personer som sitter på tygbeklädda pallar i ett rum. De tittar alla åt olika håll, och på sig har de masker som ser ut som kikare. Foto: Ida Linell

This site is registered on wpml.org as a development site.