Den 10 och 11 maj spelar vi föreställningen Skirtpower på Folkteaterns stora scen och detta blir Göteborgspremiär för den här pärlan!

Tidigare i år vann Skirtpower i kategorin ”Årets sinnesorgasm” under Scenkonstgalan 2019 i Göteborg och juryns motivering löd:

”Ett verk som aktiverar vårt sinnescentra. Det vibrerar, vi skälver. Våra pupiller vidgas och sluts i takt med ljusets pulserande, i takt med musikens bultande och med kropparnas rörelse. En frigörande dans där vi påminns att ge våra kroppar utrymme att få vara så fantastiska som de är, och om att inte låta något hindra oss.”

Skirtpower handlar om kjolen som tvetydig symbol för samhällets syn på våra kroppar. Om regler för manligt, kvinnligt och uttryck för sexualitet. Om att kjolen genom historien varit ett plagg som kommunicerat maskulinitet och makt, men där den idag är så tydligt kvinnligt kodad. Skirtpower är en studie kring förbjudna kroppar och förbjudna rörelser i kjol, om sexualitet och om makt. Och om ömhet.

Skirtpower spelas fredag den 10 maj kl 19.00 och lördag den 11 maj kl 18.00.
Biljetterna kostar mellan 140-230 kr/styck.

Läs mer och boka din biljett på Folkteaterns hemsida!

Men redan fredag den 3 maj kan ni få ett litet smakprov på musiken ur Skirtpower när Lisen Rylander Löve – som har skrivit all musik och även framför den live under föreställningen – har releasefest för sin nya soloskiva Oceans som innehåller musik från Skirtpower. Det är fri entré, och mer information om kvällen hittar ni på Atalantes hemsida eller i facebookeventet.

Bild för föreställningen Skirtpower. Foto: Chrisander Brun

This site is registered on wpml.org as a development site.