Nyheter

Fler nyheter
Nyhetsarkiv
Spinn på danskongress i Bremen

Och så kom snön till Göteborg. Vi är nu redan i december och november swischade förbi i en rasande takt. Det har varit fullt upp för Spinn det senaste med resor, föreställningar och workshops. Senast i helgen kom Spinns dansare Emilia Wärff och Annika Vestel hem från en danskongress i Bremen som anordnades av tanzbar_bremen.

Kongressen pågick i fem dagar med inbjudna gäster från olika länder. Fem dagar av att uppleva och lära av varandra och utbyte av arbetssätt kring olika ämnen av inkluderande scen- och kulturarbete. Detta skedde i arbetsgrupper, diskussionsforum och i workshops, samt genom praktiska exempel och föreläsningar. Hur spännande låter inte det?!

Fredagen den 1 december hölls också ett hybridmöte – ”meet and greet” – där utomstående fick inblick i gruppernas arbete och det hölls samtal med artisterna.

tanzbar_bremen
tanzbar_bremen är ett team av dansare, koreografer och producenter. Fokus för arbetet är främjandet av konst och kultur genom professionellt samarbete av inkluderande team. Tillsammans utvecklar och presenterar deltagarna dansproduktioner för scenen eller det offentliga rummet samt format för underhållning, workshops och festivaler samt utvecklar utbildningsprogram. Tanzbar_bremen skapades 2003 som ett projekt för steptext dansprojekt och har arbetat som en ideell förening med många nationella och internationella samarbetspartners sedan 2009.

ALT-TEXT