Nyheter

Fler nyheter
Nyhetsarkiv
Föreställningen Poetissan från Aarevaara – Pardisets barn nu på söndag!

På söndag 12 juni är det äntligen dags för urpremiären av föreställningen Poetissan i Aarevaara – Paradisets barn på Acusticum i Piteå! Föreställningen börjar kl 12.00 och är en del av Festspelen i Piteå. Spinns dansare Veera Suvalo Grimberg, Hannah Carlsson och Britta Kangas medverkar på scen tillsammans med en stor orkester och sångsolister. Poetissan spelas av multikonstnären Carina Henriksson som även varit med och skrivit manus.

Du kan boka din biljett här! Biljetten gäller för hela festivalen som pågår 11-16 juni. Passa på att säkra din biljett och ta del av dans, konserter och andra spännande evenemang!

I föreställningen som har världspremiär under Festspelens 40-årsjubileum möts drygt 50 scenkonstnärer med kopplingar till norra Sverige för att bryta tystnaden kring en skambelagd och mörkare del av den norrbottniska historien.

Scenkonstproduktionen är den andra föreställningen som visas i satsningen ”Scenkonst från norr” som gör regional scenkonst tillgänglig för fler genom att erbjuda digitala livesändningar till fysisk och digital publik i de norra länen i samarbete med Folkets Hus och Parker samt Riksteatern Norra.

ALT-TEXT