Förra veckan fick vi äntligen det fantastiska beskedet att Kulturrådet beviljar vår ansökan om medel för att samarbeta med den isländska komponisten Högni Egilsson! Högni ska skapa musik till vår kommande duett i koreografi av Lára Stefánsdóttir.

Högni är en av Islands mest namnkunniga artister och har bland annat släppt musik på hyllade skivbolaget Erased Tapes Records. Han solodebuterade 2017 med skivan Two Trains och har tidigare skrivit musik för både teaterföreställningar, TV och film, samt turnerat världen över med band som Gugus och Hjaltalín. Vi är så otroligt glada att vi har fått till det här samarbetet med Högni, och vi längtar tills premiären i höst!

Den här veckan har ensemblen repeterat i Spinnstudion i Göteborg där Lára har varit med på länk från Island. Nya omständigheter kräver nya lösningar… Vi har även passat på att diskutera föreställningsbilder med fotografen Anna Ósk Erlingsdóttir och kostym med designern Charlotte von Weissenberg, som även gjorde kostym för Miramos. Mer information om föreställningen kommer under våren!

Bilden föreställer skivomslaget till den Isländska musikern och kompositören Högni Egilssons skiva Two Trains.

This site is registered on wpml.org as a development site.