Workshop för danspedagoger/Kulturpedagoger/Konstnärer

Datum: 23/4 Tid: 11:00-17:00

Danskompaniet Spinn och Studieförbundet Bilda Väst driver tillsammans Arvsfondsprojektet SpinnVäxa/SpinnUnga. Vi bjuder nu in till en heldags-workshop på Världskulturmuseet, Göteborg, för att ta del av Spinns arbete och få en djupare förståelse för vad det kan innebära att arbeta med dans i integrerade grupper för att göra dansen tillgänglig för fler.

Här får du olika verktyg för att kunna arbeta inkluderande både konstnärligt och pedagogiskt inom dansen. Du kan vara danspedagog, kulturpedagog eller konstnär. Dagen kommer att vara en kombination av lekfulla kreativa övningar, dansteknik, komposition, improvisation, teori och dialog och ger en fördjupad bild av Spinns arbete.

Vi söker skapa nya gränser över vad som är okej, utmanar normer inom danskonsten både vad det gäller teknik och konstnärligt arbete. Vi ifrågasätter och bryter sönder för att undersöka vad det skulle kunna vara? Det kommer även att finnas tid att reflektera över sitt eget arbete och vi kommer tillsammans att diskutera och skapa en dialog kring några av Spinns kärnfrågor:

• Vad kan dans vara? • Vem har rätt kalla sig dansare? • Vad innebär det för den konstnärliga kvalitén?

Ledare för workshopen är: Anna Bergström, ledare för SpinnVäxa/SpinnUnga, och Veera Suvalo Grimberg, konstnärlig ledare för Spinn.
Anmälan: anna@danskompanietspinn.se

Kostnad: gratis, workshopen bekostas av Allmänna Arvsfonden.

Plats: Världskulturmuseet, Göteborg, Södra vägen 54. Här finns även ett café där en kan köpa lunch och fika. http://www.varldskulturmuseerna.se/en/varldskulturmuseet/

Tidsupplägg:

Block 1: 11.00-12.30

Lunch: 13.30-13.30

Block 2: 14.30-17.00

This site is registered on wpml.org as a development site.