Sedan premiären i april förra året har vi spelat Skirtpower på ett stort antal platser i Västra Götalandsregionen, däribland Vara konserthus och Regionteater Väst i Uddevalla. Vi har också besökt Östhammar, Uppsala och Umeå, men vi har fortfarande inte spelat föreställningen i Göteborg. Förrän nu.

Den 10-11 maj har vi den stora glädjen att presentera SkirtpowerFolkteatern i Göteborg. Vi hoppas att ni alla kommer och hjälper oss att fira Göteborgspremiären av den här fantastiska föreställningen!

Tidigare i år vann Skirtpower i kategorin ”Årets sinnesorgasm” under Scenkonstgalan 2019 i Göteborg och juryns motivering löd:

”Ett verk som aktiverar vårt sinnescentra. Det vibrerar, vi skälver. Våra pupiller vidgas och sluts i takt med ljusets pulserande, i takt med musikens bultande och med kropparnas rörelse. En frigörande dans där vi påminns att ge våra kroppar utrymme att få vara så fantastiska som de är, och om att inte låta något hindra oss.”

Skirtpower handlar om kjolen som tvetydig symbol för samhällets syn på våra kroppar. Om regler för manligt, kvinnligt och uttryck för sexualitet. Om att kjolen genom historien varit ett plagg som kommunicerat maskulinitet och makt, men där den idag är så tydligt kvinnligt kodad. Skirtpower är en studie kring förbjudna kroppar och förbjudna rörelser i kjol, om sexualitet och om makt. Och om ömhet.

Föreställningen spelas fredag den 10 maj kl 19.00 och lördag den 11 maj kl 18.00.
Biljetterna kostar mellan 140-230 kr/styck.

Läs mer och boka er biljett här!

This site is registered on wpml.org as a development site.