Miramos
Under hösten har vårt självklara fokus varit senaste föreställningen Miramos som spelats för både barn, unga och vuxna under Gothenburg Culture Festival i augusti, på Vara Konserthus, Världskulturmuseet i Göteborg, på Mölnlycke kulturhus, Palladium i Alingsås, Moliden i Karlsborg, Lorry i Mölndal och på Redbergsteatern i Göteborg. Miramos har även besökt utbudsdagarna Skolscen Sydost i Ronneby, Scenkonstdagarna i Hässleholm, Dansmässan i Farsta och utbudsdagar i Gävle och Karlstad.

Spark
I september åkte vi till Rovereto i Italien för att medverka i ett konstnärligt labb inom ramarna för det internationella samarbetsprojektet Spark. Under fem dagar samlades dansare och koreografer från sju europeiska länder för att fördjupa sig i ämnet dramaturgi. Arbetet leddes av Roberto Fratini Serafide, dramaturg och professor på Institut del Teatre i Barcelona och vi tog med oss otroligt mycket tillbaka från det här labbet. Så givande att få reflektera, analysera och samtala i en grupp som var så öppen och inbjudande!

Moby Dick
Efter Sparklabbet i Rovereto stannade dansarna kvar för att ta vidare arbetet med kommande föreställningen Moby Dick som skapas av italienska koreografen Chiara Bersani. Under två veckor arbetade dansarna tillsammans med Chiara och hennes team och ganska snart kommer vi att kunna berätta lite mer om föreställningen som har premiär i september 2020!

Bild på koreografen Chiara Bersani. Foto: Giulia Agostini

Att skriva dansen och dansa skriften
Hösten innebar också startskottet för nya projektet Att skriva dansen och dansa skriften som initierats och drivs av Författarcentrum Väst. Efter inledande arbete i Spinnstudion i september tog vi sedan vidare projektet och presenterade i samarbete med Göteborgs internationella orgelakademi en work-in-progressföreställning i Hagakyrkan i Göteborg den 14 okt. En dokumentation från det tillfället kan ni se här.

Vi spelade även hyllade föreställningen Skirtpower inför en fantastisk publik på Stora Biografen i Vänersborg och fortsatte sedan till festivalen Busig 2019 i Gottsunda.

Utöver allt detta hann vi med Relaxed Performance på Göteborgs konserthus, en sista föreställning med Florere på Draken i Göteborg, ett besök på Kedja – Stretch i Åbo, diverse workshops, föreläsningar och massvis med spännande möten.

This site is registered on wpml.org as a development site.