Spinn bildades 2010, vilket betyder att vi nu har hunnit fylla 10 år som kompani! Det har varit 10 stolta, utmanande och lärorika år.

Under 10 år har vi skapat danskonst för publik i Sverige och internationellt. Vi har uppträtt på scener, besökt festivaler och mässor, spelat för barn och unga, varit del av EU-projekt, lett workshops, deltagit i internationella labb, diskuterat tillgänglighet och slagits för allas självklara rätt att uttrycka sig genom dans. Vi har jobbat med koreografer från Sverige, Island, Finland, Norge, Argentina och Italien. Vi har jobbat med fantastiska tonsättare, dramaturger, scenografer, ljusdesigners, fotografer och kostymörer. Vi har haft turen att få jobba med helt fantastiska dansare från Sverige, Frankrike, Spanien, Italien och England.

Under 10 år har vi jobbat för att fler ska få chansen att synas på scen. För att synen på dans och dansare ska breddas så att fler får plats. Men framförallt har vi skapat danskonst som berör och engagerar. Och det är vi otroligt stolta över. Med värme, humor och skärpa har vi velat skapa föreställningar som berör och som förhoppningsvis stannar kvar efter att ljusen släckts.

För att fira det som har varit har vi satt ihop en kort film för att visa i alla fall en liten skärva av allt kul vi har haft de senaste 10 åren. En tillbakablick över 10 unika föreställningar, skapade av 10 enastående koreografer.

Vi på Spinn är tacksamma över alla möten med fantastiska konstnärer och alla arrangörer och fantastiska kollegor, både på kontoret och hos Producentbyrån. Stort tack även till våra bidragsgivare Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen och Statens Kulturråd som är viktiga möjliggörare genom sitt ekonomiska stöd och en kontinuerlig dialog. Och såklart, störst tack till all fantastisk publik vi har mött. Utan er inget Spinn.

Vi ser fram emot de kommande 10 åren.

This site is registered on wpml.org as a development site.