Nu är sommaren slut, skolorna börjar och höstterminen är här. För många innebär en ny termin att det är dags att utforska utbudet och anmäla sig till en mängd olika roliga fritidsaktiviteter och kulturupplevelser. Men den bistra verkligheten är att alla inte kan ta del av det som erbjuds. Om du inte kan använda dina ben och har svårt att transportera dig utan rullstol försvinner en mängd möjliga fritidsaktiviteter på grund utav otillgängliga lokaler. Om du kanske har svårt att koncentrera dig, att ta emot instruktioner eller att kommunicera försvinner ytterligare några valmöjligheter. Har du sedan hörsel- eller synnedsättningar försvinner några till. Så borde det inte vara och det vill vi ändra på.

Vi på danskompaniet Spinn längtar efter ett samhälle och en kulturvärld som är öppen för alla oavsett funktionsvariation. Som ett led i arbetet med att fler ska kunna ta del av dansundervisning bildades 2014 SpinnVäxa tillsammans med Studieförbundet Bilda.

Bild på SpinnVäxa, våren 2017

Vi vill att fler ska kunna mötas över gränser och grupperingar som utgår från funktionsvariationer. Vi tror på, och längtar efter möten över gränser där vi lär oss av varandra och tillsammans. Vi tror att mångfald gör att vi växer. Vi tycker att olika är spännande och ser hur det leder till stor kreativitet och skaparlust. Vi tror att när vi kommit till den punkt där vi ser våra olikheter som möjligheter istället för svårigheter, kan vi skapa något unikt och nytt tillsammans.

Bild på SpinnVäxa, våren 2017

SpinnVäxa är inkluderande dansgrupper för barn, unga och vuxna med och utan funktionsvariationer. I SpinnVäxa möts dansarna på lika villkor i grupper som är indelade efter ålder. Vi utgår från individens unika förutsättningar och utvecklas därifrån både som individer och som grupp. Vårt mål är att alla, oavsett funktionsvariation, ska kunna utvecklas inom danskonsten.

Nu drar vi snart igång höstens klasser!
Läs mer om SpinnVäxa och om hur du anmäler dig här på hemsidan. Har du några frågor så kan du bara maila till jenny.sandgren@bilda.nu

This site is registered on wpml.org as a development site.