Ja, precis som våren så har hösten 2020 varit en berg-och-dalbana med både fantastiska möten och projekt och inställda föreställningar och workshops.

Hannah Felicia
Vi inledde hösten med att ta föreställningsfoton för nya föreställningen Hannah Felicia tillsammans med fotografen Anna Ósk Erlingsdóttir. Och vilka fantastiska bilder det blev! Under hösten fortsatte sedan designern Charlotte von Weissenberg arbetet med att skapa kostym och tonsättaren Högni Egilsson arbetade fram föreställningens musik tillsammans med ljuddesignern Þórarinn Guðnason. Och så blev det äntligen premiär på Kungsbacka Teater den 29 oktober, precis innan alla scener återigen stängde ner sina verksamheter. Och vi är så glada och tacksamma för att vi faktiskt kunde har premiär, och på en sådan underbar scen med så otroligt hjälpsam och fin personal. Återigen stort tack till både Kungsbacka Teater och till Rum för Dans som hjälpte oss att genomföra detta. Utan er hade det aldrig gått!

Inspelad syntolkning av Miramos
Under hösten har vi arbetat tillsammans med Audiosyn med att ta fram ett manus för inspelningen. Vi har satt ihop en extern referensgrupp som utgörs av personer med synnedsättning, eller med erfarenhet av att arbeta med syntolkning av scenkonst. Det färdiga resultatet kommer att vara klart i början av 2021, och vi ska sedan ut och spela Miramos och erbjuda syntolkning till alla barn och unga som behöver det. Läs mer om projektet här!

Spark
Sparklabbet som skulle ägt rum på Vara Konserthus i slutet av augusti blev dessvärre – men ganska väntat – framflyttat till hösten 2021. Fast nu har vi ju det att se fram emot! I september blev dock filmen från Spark-labbet i Italien i september 2019 klar, och det färdiga resultatet kan ni se här nedanför.

Miramos
Vad gäller Miramos har hösten dessvärre mest präglats av inställda föreställningar, men vi hann trots allt spela för fantastiska barn i på Folkets Hus i Olofström i början av november. Vi kommer också att göra en live-streamad föreställning av Miramos i Tollered den 16:e december. Vi håller nu på och bokar föreställningar för 2021, och håller tummarna för att allt går vägen.

Bild för föreställningen Miramos. På bilden ser vi från vänster till höger de fyra karaktärerna Sol, Kryp, Pinne, Slange. De är iklädda enfärgade kostymer i rött, lila, turkosgrönt och blått. Sol och Kryp står i bakgrunden och hejar på. I förgrunden hänger på Pinnes rygg. Foto: Lina Ikse

I övrigt…
Under hösten hann vi även med att hålla offentliga workshops i både Växjö och Karlshamn. Och den 20:e november deltog Emilia och Veera från Spinn och Dag från Producentbyrån på Skånes Dansteaters digitala heldagskonferens om dans och tillgänglighet. Hela dagen finns att ta del av här!

This site is registered on wpml.org as a development site.