Den 5 februari kl 12:00 har vi den stora äran att presentera föreställningen Kryptisk sportgymnastik under Saltos utbudsdag på Hässleholm Kulturhus.

Om Kryptisk sportgymnastik
Håglös sportgymnastik. Ful sportgymnastik. Ansiktsgymnastik. Måste en verkligen känna sig skitpepp över färgglada band och synkroniserade rörelser? Vad händer egentligen om en helt enkelt bara gör vad en har lust med? I duetten Kryptisk sportgymnastik utmanar och undersöker dansarna den klassiska gymnastikens stereotypa idéer. Med lika delar rivalitet och vänskap tar dansarna sig an traditionella gymnastikredskap som band, rep och bollar.

Bild från föreställningen Kryptisk sportgymnastik. Foto: Mireille Leblanc

Kryptisk sportgymnastik har hämtat inspiration från den klassiska skolgymnastiken som utfördes i grupp och i raka led. Men också från den moderna rytmiska gymnastiken med sin starka tävlingskultur där gymnasterna tämjs till perfektion och likriktning. Men hur hittar en glädje, lekfullhet och en plats för alla i sådana här traditioner?

Duetten Kryptisk sportgymnastik blandar dans och fysisk teater och hade urpremiär hösten 2017 i Halmstad. Verket har skapats av koreograf/regissör Ida Görsch som en del av hennes utvecklingsarbete genom Kultur i Västs projekt Danskraft 2017.

Läs mer på Saltos hemsida.

This site is registered on wpml.org as a development site.