Många av de föreställningar som vi har skapat, antingen själva inom kompaniet eller tillsammans med andra koreografer, har spelats för både vuxna och för barn och unga. Men vi har faktiskt aldrig skapat en föreställning specifikt för barn och unga-publiken. Förrän nu.

Inför vår nästa produktion har vi bjudit in den norska koreografen Torgunn Wold som tillsammans med oss ska skapa föreställningen Miramos! Torgunn har bl.a. gjort hyllade föreställningen Mästerkatten som spelat i Göteborg vid ett flertal tillfällen. Under vecka 44 inleder vi arbetet när Torgunn kommer till Göteborg för ett veckolångt labb här i Spinnstudion.

”Under den första fasen av arbetet med Miramos ska vi ta oss an konstnären Mirós fantasifulla skapelser, symboler och former och leka med detta.

Dansarna ska undersöka olika sätt att maskera sina kroppar tillsammans med kostymdesigner och koreograf. Hur beter sig de här mask-kropparna i rummet? Vad uttrycker de? Vi kommer att utforska kostymernas linjer och former med stort fokus på de tredimensionella möjligheterna som kostymen ger. Det här arbetssättet öppnar upp för en lek med tydliga riktningar och uttryck. Bit för bit kommer det att utkristallisera sig fyra olika karaktärer som alla har sitt eget liv. Hur rör de sig? Hur förhåller de sig till varandra?

Vi kommer också arbeta med att skapa olika rum i rummet genom att manipulera olika geometriska figurer.” – Torgunn Wold, koreograf

Image depicting choreographer Torgunn Wold

Miramos riktar sig till barn från 6-9 år. Medverkar gör Spinns egen dansare Emilia Wärff, Izabell Makiela som vi senast såg i Skirtpower, Felicia Sparrström från SpinnUnga och inbjudna gästdansaren Annika Vestel. Paulo Serantes från Spanien står för dramaturgi och ljusdesign och Charlotte von Weissenberg skapar kostym. Miramos kommer att ha premiär under våren 2019 och vara spelbar under veckorna 16-17 och 40-44.

Vi är väldigt spända på hur det här kommer att bli. Det enda vi vet med säkerhet är att det kommer att bli alldeles, alldeles fantastiskt!

This site is registered on wpml.org as a development site.