Repetitionerna av Skirtpower har nu inletts i Spinnstudion i Göteborg. Och den här gången består inte ensemblen av bara dansare utan även av musikern och tonsättaren Lisen Rylander Löve som både har skrivit all musik och medverkar live i föreställningen.

Lisen är en internationellt etablerad musiker och tonsättare från Göteborg, verksam inom jazz, elektronika och ljudkonst. Hon har utvecklat ett personligt sound där hon mixar akustiska instrument som saxofon och röst med live-elektronik och skapar sina egna unika ljudvärldar. Under 12 år var hon ena halvan av elektronikaduon Midaircondo som fick stor uppmärksamhet i Sverige och internationellt för sin genreöverskridande musik. Idag spelar hon i och komponerar för ett flertal grupper, bl.a. jazzkvartetten The Splendor som släppt tre hyllade album, och under hösten 2018 släpper hon material med sitt nya soloprojekt.

Bild på musikern och kompositören Lisen Rylander Löve. Foto: Patrik Gunnar Helin

Under vintern har Lisen arbetat intensivt med att skapa en ljudvärld till Skirtpower där hon bland annat har spelat in prasslet av kjolar och ljudet av bjällror från de masker som ensemblen använder sig av. Musikaliskt rör det sig från luftigt och skirt till kraftfullt och skitigt, där hårda beats och distade ljudvärldar möter böljande ljudsjok och melodier. Tankarna går ibland till Vangelis klassiska soundtrack till filmen Bladerunner.

Om den konstnärliga processen i komponerandet av musiken säger Lisen:
”Jag har arbetat med utgångspunkt i tankar och känslor jag själv har eller haft inför kjolen. Det handlar om drömmar, minnen, frustration, begränsningar, frigörelse, kraft, kamp, elegans, ömtålighet, sårbarhet, dans, frihet, makt, coolhet, sexighet, flicka, pojke, kvinnligt, manligt. Listan kan göras hur lång som helst.”

Bild på musikern och kompositören Lisen Rylander Löve. Foto: Patrik Gunnar Helin

Att valet föll på just Lisen var enligt Spinns konstnärliga ledare Veera Suvalo Grimberg självklart.

”Lisen rör sig i många sceniska sammanhang, både som soloartist och i olika grupper och projekt. Hennes mångsidighet och musikalitet, skörheten och styrkan i hennes uttryck och den ständiga nyfikenheten gör Lisen till en mycket intressant kompositör och musiker, som ofta överraskar och som alltid strävar framåt.”

Skirtpower har premiär den 28 april på Vitlycke – Centre for Performing Arts och biljetter till premiären köper ni via Kulturpunkten!

Lyssna på låten Neon Sunrise från Skirtpower här.
Se trailer för föreställningen här.
Klicka här för att köpa biljett.

This site is registered on wpml.org as a development site.