Lördag den 28 april smäller det! Då är det äntligen premiär för Spinns nya produktion Skirtpower, koreograferad av Carl Olof Berg.

Skirtpower tar sin utgångspunkt i kjolen som tvetydig symbol för vårt samhälles syn på våra kroppar. Om regler för manligt, kvinnligt och uttryck för sexualitet. Om att kjolen genom historien varit ett plagg som kommunicerat maskulinitet och makt, men där den idag är så tydligt kvinnligt kodad.

”Jag vill berätta om hur kjolen koreograferar våra kroppar men också vår blick på den som bär den. Om kjolens makt att ta plats, begränsa, blotta och dölja. Och lusten att få koreografera kjolen tillbaka.”
– Carl Olof Berg, koreograf

Bild från föreställningen Skirtpower. Foto: Patrik Gunnar Helin

Carl Olof arbetar med teman som maskulinitet och prestige. Han arbetar med röst, ögonkontakt, intimitet, sång och berättartradition som konstnärlig metod och tar ofta avstamp i genusteori, queeraktivism och feministisk teori. Som en del av sin koreografiska metod arbetar han med estetiska och fysiska praktiker från dans, teater, popkultur, opera och samtida konst.

”Carl Olof skapar scenkonst med ett stort mod. Samtidigt utmanar han oss på ett lekfullt sätt. Han väcker ständigt frågor kring normer och normalitet, ofta med oväntade resultat. Hos Carl Olof finns en vilja att ifrågasätta och bryta normer, samtidigt som han är konstnärligt både nyfiken och intressant.”
– Veera Suvalo Grimberg

Skirtpower är skapad och koreograferad av Carl Olof Berg. Medverkar gör Spinns dansare Emilia Wärff, dansaren Izabell Makiela
samt italienske dansaren Aristide Rontini. Ensemblen består även av musikern och tonsättaren Lisen Rylander Löve som skrivit musiken till föreställningen och som även spelar live. Kostym och ljusdesign har skapats av Tove Berglund. Masker av Matt Lambert. Foto av Patrik Gunnar Helin. Produktion av Producentbyrån.

Premiären äger rum på Vitlycke – centre for performing arts i Bohuslän och mer information om biljetter kommer inom kort!

Läs mer om Skirtpower här.
Läs mer om Carl Olof Berg här.

This site is registered on wpml.org as a development site.