Nyheter

Fler nyheter
Nyhetsarkiv
Hösten 2022

Redan tredje advent med fjärde på ingång och vi kan blicka tillbaka på en minst sagt händelserik höst! Våren ser mycket lovande ut med spännande projekt, premiär och andra nyheter men mer om det efter jul.

Workshops och projekt
Under året har Spinns dansare Felicia Sparrström medverkat i projektet Diverse Nordic Dancers. Arbetet resulterade i föreställningen un-be-known som hade premiär på CODA-festivalen i Oslo den 14 oktober.

Workshops har det blivit mycket av. Bland annat Vågade Vågor i Lerum och Kungälv, Klot & klimat under Göteborgs Kulturkalas och Lika Värde på Kungsbacka bibliotek. Höstens nya workshop Dansa en bok har varit runt på flera förskolor i Göteborg. Senast i veckan hölls en workshop för Spinns dansare med koreografen och pedagogen Hannaleena Markkanen från Finland.

Under fem dagar i slutet av november medverkade Spinns dansare Emilia Wärff och Annika Vestel på en danskongress i Bremen som anordnades av tanzbar_bremen. Bilden nedan är från kongressen.

ALT-TEXT

Turné och gästspel
Familjeföreställningen Miramos av Torgunn Wold besökte i augusti utbudsdagen Markedet for Scenekunst (MFS) i Sandefjord, Norge. Det blev även föreställningar genom KUBO för förskolor och skolor på Frölunda Kulturhus, Vingen Kulturhus och Folkets hus i Hammarkullen!

Duetten Hannah Felicia av Lára Stefánsdóttir har haft både Göteborgspremiär och Isländsk premiär! 29 oktober visades två föreställningar på Folketatern i Göteborg och senare i november begav sig teamet på en två veckors turné till Akureyri, Reykjavík och Ísafjörður. I början av september visades ett utdrag av Hannah Felicia på Svenska Paviljongen under Tanzmesse. 20 oktober spelades föreställningen i sin helhet på Berns salonger i Stockholm som en hemlig akt under ett event arrangerad av Misa/WiljaGruppen.

Den nya soloföreställningen Denna sida upp har vuxit fram under året och haft en förhandsvisning/ work in process på Kulturhuset i Bergsjön. Utdraget visades under Antidiskrimineringsbyrån Västs 10 års jubileum den 19 november. Föreställningen har premiär i vår och vi ser så fram emot det!

ALT-TEXT
Bilden är tagen av Jini Sofia på Berns salonger.

Spinn har också välkomnat två nya medarbetare under hösten. Simmel Åslund som tekniker på våra föreställningar och Ida Häggström som dansare. Vi är väldigt glada över detta!

Vi på Spinn önskar en riktigt god jul och tackar så gott för det här året. 2023 – here we come!

ALT-TEXT